lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kisajännitystä

Huomenna siis lähdetään ensimmäistä kertaa omalla autolla ja laina trailerilla Keravalle kisoihin. Olen ilmoittautunut kahteen luokkaan, 100cm ja 110cm, jotta saadaan kisakausi polkaistua oikein kunnolla käyntiin. Metrin luokka mennään vähän sellaisena lämmittelynä, kun ei viitsitty kauden ekoihin kisoihin 120 cm luokkaa vielä ottaa ja kaksi rataa on kuitenkin tarkoitus mennä. Lähtijöitä on kisoissa aika paljon, joten meidän ensimmäinen luokka alkaa vasta iltapäivällä ja 110 cm vasta illalla.

Minulla ei ole vielä paljon kokemusta kisaamisesta, joten näin edellisenä päivänä jännittää ihan kauheasti! Päässä pyörii vaan, miten Levanti ei mene autoon, me eksytään matkalla, myöhästytään radankävelystä, satula unohtuu kotiin ja minä lennän pusikkoon. Tarkistan kaiken sataan kertaan ja pakkaan valmiiksi ihan varmuuden vuoksi jo tänä iltana, vaikka lähdemmekin huomenna liikenteeseen vasta iltapäivällä. Jännitys aina hälvenee, kun pääsen radalle, mutta siihen asti yritän vain näyttää tyyneltä vaikka onkin paniikkikohtaus päällä :D Luulen kyllä, että jännitän joka kerta vähän vähemmän, kun kisoja kertyy plakkariin.

Onneksi meille lähtee huomenna yhdet apukädet mukaan. Minun pikkuserkku Sanni tulee matkaan mukaan auttamaan, jotta äiti pääsee minun kanssa kävelemään rataa ym. Sanni on käynyt ratsastuskoululla jo useamman vuoden, joten osaa varmasti hoitaa Lenkkaa tarvittaessa. Kyllä me huomisesta selvitään, toivottavasti suht hyvillä mielinkin ;)

Torstaina Kirre kävi siis katsomassa meidän Riitan valmennusta ja sen jälkeen päästiin vähän juttelemaankin. Kirre eli Kirsti Pietilä pitää Ypäjällä viiden kilometrin päässä Hevosopistolta pientä neljän hevosen tallia, jossa hän majoittaa kisoissa ja valmennuksissa ym. käyviä hevosia. Kirpakat Oy on todella monipuolinen yritys. Hevosten majoituksen lisäksi se tarjoaa trailerien vuokrausta ja yksityistunteja "hevossaksan" opetuksessa. Kirpakat myös myyvät Happy Horse -heinän höyryttimiä ja LR:n Aloe vera -hyvinvointituotteita. Kaikesta harrastajalle hyödyllisistä ja hevosen hyvinvointia parantavista tuotteista ja palveluista voi lukea lisää osoitteesta  http://www.kirpakat.fi/

Kirre on ihan super-mukava ihminen ja ollaan monesta minun ja Levantin etenemiseen liittyvästä asiasta samaa mieltä. Kirre siis sponssaa meille maksuttoman karsinapaikan aina, kun käydään Ypäjällä ja auttaa minua tutustumaan tärkeisiin ihmisiin siellä. Hän on järjestänyt minulle kesäksi paljon ihan mahtavia juttuja, mutta niistä voin kirjoittaa sitten lähempänä. Torstaina Kirre toi meille laatikollisen tuliaisia Ypäjältä. Saimme Levantille testaukseen Happy Horse Traveller -heinänhöyryttimen, mikä otetaan heti käyttöön, kun vaihdetaan kuivaan heinään. Höyryttimestäkin voin kertoa hieman enemmän, kun aloitetaan sen käyttö. Toivottavasti mahdollisimman pian päästään testaamaan! Saimme myös pullollisen LR Aloe vera -geelijuomaa, joka poistaa kuona-aineita ja avaa pieniä pintaverisuonia. Juomaa annetaan 40 ml päivässä, mutta aloitamme vähän pienemmillä annoksilla. Varmuuden vuoksi annamme juomaa ensimmäisen kerran vasta kisojen jälkeen maanantaina. Tuloksista kerron mahdollisimman pian blogissakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti