maanantai 7. huhtikuuta 2014

Traikku harjoituksia ja messuilua

Tänä viikonloppuna on ollut paljon sutinaa. Lauantaina päästiin Levantin kanssa ekaa kertaa kentälle tekemään puomityötä ja otettiinhan me vielä pari hyppyäkin, nyt kun pohja on huollettu kuntoon. Lenkka tuntui vähän väsyneeltä ja sain todella patistella sitä, että sain sen edes vähän heräämään. Tällä viikolla onkin ollut melko paljon työskentelyä, mutta sunnuntaina se saikin sitten pitää kävely päivän.
Iltapäivällä, kun äiti oli ensin harjoitellut traikun vetämistä ja peruuttelua, pääsi Levantikin sitten kokeilemaan sinne menoa. Se sujui vaihtelevalla menestyksellä. Muutamaan otteeseen Lenkka käveli sisään, mutta heti kun yritettiin työntää väliseinää paikalleen, peruutti ulos. Lopulta kun aika ja omat hermot alkoi pikkuhiljaa loppumaan, tyydyttiin vaan lankonkilla seisomiseen ja siitä peruutettiin alas.

Sunnuntaina lähdettiin sitten käymään Tampereen hevosmessuilla. Sain ihanalta Kirreltä, yhdeltä mun sponsoreista, ilmaisliput sinne, joten me äitin kanssa pakattiin auto ja lähdettiin ajamaan. Messuilla oli mahtava tunnelma ja ohjelma oli hyvin suunniteltua. Aamulla seurattiin Terhi Stegarsin kouluratsastus klinikkaa, jossa purettiin sulkutaivutus osiin ja opeteltiin sarjalaukanvaihtoja. Terhi puhui hyvin ja painoin mieleeni muutamia vinkkejä klinikalta.
Iltapäivällä käytiin kuuntelemassa Heli Hyytiäisen luento hevosen omatoimiseen lihashuoltoon liittyen. Yritän aina vähintään kerta viikkoon venytellä tai hieroa Levantia ja oli tosi hyvä nähdä oikeasti toimivat tekniikat ja miten ne tehdään turvallisesti ja hevosta rentouttaen. Luennon jälkeen käytiin vielä henk.koht kysymässä Heliltä, mitä venyttäviä harjoituksia hevosen kanssa voi tehdä liikkeessä. Liikkeessä lihakset ovat aina jonkin verran jännittyneinä, joten täydellinen venytys on mahdotonta, mutta parhaiten toimii maastossa täpöillä laukkaaminen,jolloin käytetään koko liikerataa, Heli kertoi.
Messuilta mukaan tarttui myös uudet jalustinhihnat. Ja nehän todella tuli tarpeeseen ennen kuin edelliset napsahti poikki!

Sunnuntaina illalla harjoiteltiin uudestaa lastausta Levantin kanssa. Tällä kertaa onneksi Riitta tuli auttamaan ja Levanti saatiin traikkuun melko tehokkaasti. Kukkaruukkua lukuunottamatta kaikki säilyivät hengissä ja saatiin ovetkin laitettua kiinni niin että poika oli sisällä ihan rauhassa. Kyllä Levantista näkee,että ei se sitä traileria pelkää, kunhan pelleilee meidän kanssa. On siis oltava tiukkana joka kerta lastattaessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti