perjantai 11. huhtikuuta 2014

Kouluvalmennusta ja kisakauden ruokavaliota...

Torstaina oltiin taas Riitan kouluvalmennuksessa. Harjoiteltiin myötä- ja vastataivutuksia, mihin apuna käytettiin aluksi väistöä, jotta saatiin Levanti reagoimaan halutulla tavalla. Piti muistaa myös suoristaminen ulkoa, jottei lapa karkaa ja eteenratsastus säilyy. Laukassa työskenneltiin myötä- ja vastalaukkaa, mitkä alkoivat sujua, kun Lenkka ei ollut niin painava edestä.
Kaiken kaikkiaan tunti  sujui paremmin kuin muutama edellisistä, joten täytyi olla tyytyväinen. Nyt vaan lisää herkistämistä ja taivutuksien kanssa työskentelyä. Siitä Stegarsin Tampereen kouluratsastusklinikasta oli kyllä todella hyötyä ainakin meidä harjoituksiin!
Tässä muutamia kuvia harjoituksista:)




Nyt kun Junior Cuppi alkaa lähestyä suunnittelimme äidin kanssa Levantille uuden ruokavalion kilpailukauden haasteisiin. Tampereen Hevoset-messuilla kävimme kyselemässä eri valmistajilta, mitä he suosittelisivat Levantin tyyppiselle hevoselle. Haalimme kaikki mahdolliset esitteet mukaan, ja kotona niitä selailtuamme päädyimme muutamaan muutokseen. Elikkäs iltamössöissä säilytetään hyväksi havaittu Greenline, joka toimii lähinnä heinän täydennysrehuna, sekä EnergOil, mikä saa karvan kiiltämään ja suojaa samalla mahaa. Ainakin nyt kilpailukautta varten pöperöön lisätään valkosipulirouhe, joka tutkitusti parantaa hengitysteiden hyvinvointia ja vähentää limaneritystä ja jo ennenkin käytössä olleet elektrolyytit, jotka antavat suolaa ja kivennäisaineita hevosen hikoillessa runsaasti. Myös uusi tuttavuus Premium Amino Booster lisätään ruokavalioon. Sen pitäisi parantaa rehun valkuaisainekoostumusta ja ehkäistä aineenvaihduntaongelmia sekä parantaa lihasten kehittymistä. Ruuat olisi tarkoitus mennä hakemaan Riihimäeltä heti kun äidin seuraava palkka tulee. Näillä siis mennään tulevaa junnu cuppia kohden. Toivottavasti Levantissakin huomaa muutoksen viimeistään muutaman viikon kuluttua uuden ruokavalion aloituksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti